Gebruikers – Inloggen

Iedereen is welkom op de site van Aikibudo.nl, maar het is niet handig om iedereen toe te staan zaken aan te passen. Om dat mogelijk te maken zijn een aantal gebruikers aangemaakt, elk met een rol die mogelijkheden geeft, maar ook beperkingen.

De volgende gebruikers bestaan op het moment dat deze pagina wordt geschreven:

Webmaster Dennis Oomen beheerder
Voorzitter Rob Breedveld redacteur
Secretaris Wilco Smaal redacteur
EdwinVanGorsel Edwin van Gorsel beheerder (tijdelijk/reserve)
LeoPrasr Leo Prast beheerder (tijdelijk/reserve)

De redacteuren kunnen alle inhoud van de site wijzigen, kunnen hun eigen wachtwoord wijzigen, maar kunnen geen gebruikers aanmaken of verwijderen.

Beheerders kunnen alles wat redacteuren kunnen, maar ook gebruikers aanmaken, wijzigen en het wachtwoord resetten van andere gebruikers. Bovendien kunnen beheerders updates van WordPress en van de gebruikers AddOns op de site toepassen. Deze extra handelingen kunnen gevaarlijk zijn, zowel qua beveiliging van de site, als voor de werking ervan. Het is waarschijnlijk verstandig om updates eerst op een schaduw site te proberen (eventueel Leo vragen) voordat je een probleem op de werkelijke site creƫert.

Het inloggen zelf kan via http://www.aikibudo.nl/wp-login.php.

Als je deze pagina op de site zelf leest, dan ben je als het goed is al voorbij deze pagina gekomen. Zorg dat je een bladwijzer hiervan maakt in jouw browser om het makkelijk te bereiken.

Het is verstandig om alleen in te loggen als je ook werkelijk iets aan de site wilt veranderen. Niet inloggen voorkomt dat je fouten maakt en per ongeluk pagina’s wijzigt of verwijdert.

Eenmaal ingelogd kun je via het menu aan de linker kan van de Dashboard jouw profiel aanpassen. Beheerders via menukeuze “gebruikers” en “je profiel”. De redacteuren via “profiel”. Bij het aanpassen van dat profiel is het verstandig om alleen je naam of email adres aan te passen. de overige instellingen kun je mee experimenteren, maar kunnen onverwachte gevolgen hebben voor hoe je de site ziet als je ingelogd bent.

 

terug naar handleidingen