Laatste nieuws

Juni 2024, Zoetermeer :

Stage en Dan-examens Frédéric Floquet

Februari 2024, Zoetermeer :

Stage Daniel Dubreuil

Juni 2023, Papendal :

Meer dan 50 jaar aikibudo in Nederland

http://magazine.jbn.nl/winter-2022/aikido

Oktober 2021, Den Haag

Aikibudo Nederland is een nieuwe club rijker

Docent Bas Kiesling (2e dan) is gestart met een aikibudo-groep bij Benoordenhoutse Judoschool John Kleijn in Den Haag. Eigenlijk was de start vorig seizoen al, maar toen kwam corona. Ondanks, of misschien wel dankzij, Corona hebben zij vorig jaar veel Katori Shinto Ryu getraind. Dat kan immers makkelijk op afstand en ook goed mogelijk tijdens een buitentraining. Dit jaar gaat het dan echt van start. Er staat een kleine maar fanatiek groep, in een mooie dojo, waar met veel plezier wordt getraind. Mocht je in de buurt zijn, schiet gerust eens langs. Er wordt getraind op vrijdagavond van 20:45 uur tot 21:45 uur.

Meer informatie via http://www.benoordenhoutsejudoschool.nl/page/nl_NL/aikibudo

September 2020, Hoekse Waard

Na 20 jaar lange inzet van Erwin Niedeveld voor het aikibudo in de Hoeksche Waard, heeft hij besloten te stoppen.

Marc Backx en Peter Hartung hebben hun nieuwe stichting Suijin opgericht en zullen het aikibudo in de Hoeksche Waard voortzetten en uitbreiden.

Erwin, bedankt voor de afgelopen jaren en Marc en Peter zullen met veel energie en inzet verder gaan.

Keep the budospirit alive.

26-07-2019, Temple sur Lot, Frankrijk

Sensei Robert Breedveld (alias Rob), 6e dan Aikibudo heeft tijdens de zomerschool in Temple sur Lot (Frankrijk) de Renshi titel ontvangen uit handen van grootmeester Alain Floquet, 9e dan Aikibudo.

Tijdens deze bijzondere 40eeditie van de zomerschool in Zuid Frankrijk waar Rob al meer dan 30 jaar vaste deelnemer is werd in aanwezigheid van de vele Nederlandse en Internationele Aikibudoka’s deze belangrijke erkenning uitgereikt.

Rob is hiermee binnen Nederland de eerste Aikibudoka die deze Renshi titel naast zijn hoge graduatie mag voeren.

Names de Aikibudo leraren willen we via deze weg Sensei Robert Breedveld feliciteren met deze belangrijke erkenning. Wij zijn trots dat we met onze Aikibudo gemeenschap goed aan de weg werken om Aikibudo uit te dragen op de manier zoals Alain Floquet het graag ziet.

Betekenis Renshi (錬士)

Renshi is een titel uit het shogo (称号) systeem. Dit is een ere titel die toegekend kan worden als er sprake is van het zijn van een bijzonder goede (technische) leraar. Dit shogo systeem bestaat naast het dan-graden systeem en heeft in principe geen relatie. Echter een shogo erkenning komt nagenoeg alleen voor bij graduaties vanaf 5e dan of hoger.

Er kan gesteld worden dat een dan-graad iets zegt over de competentie van de dan-graad houder met betrekking tot het Aikibudo. Oftewel een zeer vaardig Aikibudoka.

Renshi voegt daaraan toe dat de dan-graad houder ook gezien wordt als een zeer vaardige leraar.

4

jun 18

Katori zomerstage 2018 o.l.v. Frédéric Floquet weer succesvol

Na afloop van de stage bedankte de sensei de aanwezigen voor hun inzet. Verder gaf hij aan duidelijke groei te...
Read More

15

apr 18

Dan-examens succesvol afgerond

Vandaag vonden de halfjaarlijkse zwarte band examens plaats georganiseerd door de Judobond Nederland. Met trots mogen wij mededelen dat alle...
Read More

25

feb 18

Succesvol stage-weekend Alain Floquet Sensei

Afgelopen weekend,  24 & 25 februari 2018, was Sensei Floquet weer op bezoek in Nederland voor jaarlijkse stage. Zaterdag in...
Read More

28

jan 18

Katori Stage Yukihiro Sugino Sensei, Nieuwegein 27-01-2018

De Katori-stage van afgelopen zaterdag onder leiding van Y.Sugino Sensei was weer goed bezocht. Mede dankzij het vertaalwerk van de...
Read More

31

dec 17

Stageplanning 1e helft 2018 online

Om deze site verder uit te kunnen bouwen proberen we een nieuwe module uit die nieuwsitems mogelijk moet maken. Lees verder om te zien of de links en embedded content ook echt op z'n plaats komt
Read More